in Uncategorised

Idei

Discuția zilei e despre idei și un tip de comportament pe care îl vad tot mai prezent.

Cu toții avem idei. Unele mai bune, altele mai rele, dar tot idei se cheamă, iar diferența dintre binr și rău e data, de multe ori, de aprecierea subiectivă a cuiva.

In contextul ăsta, pe vremea când făceam avocatură, întâlneam mulți oameni care idolatrizau ideile. „Am o idee geniala, vrei să o cumperi?”. „Am o idee genială, nu vreau să vorbesc despre ea, pentru că mi-o fură cineva”.

Acum, de când fac doar afaceri, întâlnesc și mai des oameni care se laudă că au idei zi și noapte, pe bandă rulantă. Oamenii în cauză cred că asta e un semn de geniu.

În realitate, nu e. Genial ești doar dacă ai o idee pe care o poți pune în practică. Genial ești dacă duci ideile mai departe de granița minții tale, transformându-le în realitate. Dacă poți construi un produs minim viabil. Atunci, doar, vei putea spune ca ai ceva de vânzare cuiva.

Altfel, ideile sunt doar niște gânduri. Pune-le deoparte, într-un borcan, și nu le lasă să te bântuie.

Bonus
Dacă ai resursele sa pui în execuție o idee, atunci nu discuți despre asta, te apuci să o faci. Dacă nu, atunci oricum e complicat să-ți dai seama ce se va întâmpla peste câțiva ani. E foarte probabil ca o grămadă de oameni să fi pus deja ideea în practică.

Lasă un comentariu

Comment